'Die arme Dest is helemaal aan flarden gespeeld door Mbappé, ik kreeg medelijden'

'Die arme Dest is helemaal aan flarden gespeeld door Mbappé, ik kreeg medelijden'

17-02-2021 13:29
56

De ontketende Kylian Mbappé was dinsdagavond een maatje te groot voor Sergiño Dest, oordeelt Johan Derksen. De analist kreeg in de studio van SBS6 medelijden met de overvleugelde vleugelverdediger van FC Barcelona.

Dest had de zware taak om Mbappé onschadelijk te maken, maar slaagde daar op z'n zachtst gezegd niet in: het Franse wonderkind van Paris Saint-Germain maakt een hattrick in Camp Nou (1-4). "Die arme Dest is helemaal aan flarden gespeeld", reageert Derksen. "Ik kreeg gewoon medelijden met die jongen. Het is niet zo gek, want tegen Mbappé in vorm is bijna niemand opgewassen."

"Niemand is zo snel als Mbappé is, ook geen enkele verdediger", beaamt tafelgenoot Wim Kieft. "Maar fysiek is hij ook veel sterker dan Dest." Kieft zag Dest zwemmen, mede doordat Gerard Piqué hem amper steunde. "Je moet het met z'n tweeën doen. Als je één-op-één met ruimte tegen Mbappé gaat spelen, word je altijd geklopt." Derksen: "Piqué speelde een beetje schijnheilig en gaf niet echt rugdekking. Die wilde overleven, want hij deed voor het eerst weer mee. Maar er was geen overleven aan."