'Ik zou niet verrast zijn als meerdere Lille-spelers rust krijgen tegen Ajax'

17-02-2021 16:52 Laatste update: 16:58
36

Het is nog maar de vraag of Lille OSC donderdagavond op volle oorlogssterkte aantreedt tegen Ajax. De koploper van Frankrijk hecht veel waarde aan de landstitel en raakt langzamerhand vermoeid, vertelt Ligue 1-expert Jeremy Smith aan VoetbalPrimeur.

"Lille maakt de laatste weken een vermoeide indruk", aldus Smith, die werkzaam is voor onder meer The Guardian en CNN. Toch hebben de Fransen geen tegengoal hoeven incasseren in de laatste zes duels. "Als ze het niet zo goed hadden gedaan in de competitie zouden ze volledige focus op Europa hebben, maar nu is niemand er zeker van hoe serieus ze deze wedstrijd nemen."

Lille kan worden gezien als de favoriet in het Stade Pierre-Mauroy, denkt hij. "Maar ik denk dat Ajax ze op een goed moment treft. De spelers lijken vermoeid, zijn toe aan rust, dus ik zou niet verrast zijn als een paar basisspelers rust krijgen. Misschien denken ze bij Lille: we zijn tien jaar geleden voor het laatst kampioen geworden, dit is onze kans. Daar kan Ajax misschien van profiteren."