Advocaat moet herstelde Bijlow alweer vervangen: 'Niks bijzonders, nu te vroeg'

Advocaat moet herstelde Bijlow alweer vervangen: 'Niks bijzonders, nu te vroeg'

17-02-2021 18:40
21

Feyenoord-trainer Dick Advocaat speelt woensdag tegen sc Heerenveen de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het jaar: de stadionclub is uitgeschakeld in de race om de titel, maar kan in Friesland de halve finale van de KNVB Beker halen. Dat zal men dan wel zonder Justin Bijlow moeten doen.

De doelman maakte zondag tegen Willem II zijn rentree onder de lat, na maandenlange afwezigheid. Voorlopig is er echter sprake van een eenmalige rentree: Bijlow moet zijn plekje in het Abe Lenstra Stadion weer afstaan aan collega Nick Marsman. "Zondag kreeg hij een knietje tegen zijn knie. Dat is nog steeds niet over", aldus De Kleine Generaal in gesprek met ESPN. "Het is niks bijzonders, maar deze wedstrijd kwam te vroeg."

Feyenoord mag woensdag proberen revanche te nemen voor het recente competitieduel met Heerenveen, dat uitliep op een roemloze 3-0 nederlaag. Advocaat hoopt dan ook op een 'duidelijk antwoord'. "Het is duidelijk dat ze niet zo kunnen presteren als de eerste helft toen. Het kan niet zo zijn dat we drie wedstrijden tegen Heerenveen spelen en er twee van verliezen."

Heerenveen en Feyenoord beginnen om 18.45 uur aan het inhaalduel. De winnaar ontvangt Ajax in de halve finale van de beker.