Lille-coach blij met afwezigen bij Ajax: 'Extra veldspeler, topscorer en talent'

Lille-coach blij met afwezigen bij Ajax: 'Extra veldspeler, topscorer en talent'

17-02-2021 19:34 Laatste update: 19:36
22

Lille OSC-coach Christophe Galtier leeft vol vertrouwen toe naar de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. De oefenmeester stelt dat er kansen liggen tegen de Amsterdammers, nu Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Andre Onana niet mee kunnen spelen.

Galtier denkt terug aan de eerdere wedstrijden tegen Ajax. Lille nam het vorig seizoen in de Champions League twee keer op tegen de ploeg van Erik ten Hag en verloor beide ontmoetingen. "Zij waren toen erg efficiënt" geeft de Lille-trainer aan op de persconferentie. "Wij kregen ook best veel kansen maar wisten niet te scoren."

Galtier denkt dat er dit seizoen meer kansen liggen voor zijn Lille tegen Ajax. "Ajax heeft een aantal heel goede spelers verloren en wij zijn juist sterker geworden. Het is voor ons daarnaast geen nadeel dat Onana, Haller en Gravenberch niet meedoen. Onana is vaak een extra veldspeler. Haller zie ik als topscorer en Gravenberch is een groot talent." Toch verwacht Galtier een zware wedstrijd. "Ajax is nog steeds Ajax. Ze doen altijd hetzelfde", sluit hij af.