De Jong licht stunt in slotfase toe: 'Wij kregen daardoor weer meer energie

De Jong licht stunt in slotfase toe: 'Wij kregen daardoor weer meer energie"

17-02-2021 21:19 Laatste update: 21:31
14

Siem de Jong stelt dat de hoop bij sc Heerenveen op het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker vrijwel vervlogen was. Heerenveen stond tot de tachtigste minuut met 1-3 achter tegen Feyenoord, maar rechtte op bizarre wijze de rug door nog met 4-3 te winnen.

"Ik denk dat we niet heel sterk begonnen in de eerste helft, maar wel goed op voorsprong kwamen", blikt De Jong terug voor de camera van ESPN. "In de eerste helft leek het een beetje een zware wedstrijd. In de tweede helft kwam we slecht de kleedkamer uit en stonden we zo met 1-3 achter."

"Dan denk je eigenlijk dat het klaar is, toen was er niet heel veel hoop", vervolgt De Jong. Volgens de matchwinner veranderde de rode kaart van Steven Berghuis de zaak. "Wij kregen daardoor weer meer energie. Toen ging het toch weer leven en viel het in één keer goed."

Volgens De Jong was zijn winnende doelpunt een welkome opsteker, die hij goed kan gebruiken. "Ik zat vandaag ook niet echt lekker in de wedstrijd", stelt hij. "In dat opzicht is het lekker dat ik die goal kan maken."