Advocaat spaart Berghuis en wil Marsman 'niets verwijten': 'Niet zijn beste dag'

Advocaat spaart Berghuis en wil Marsman 'niets verwijten': 'Niet zijn beste dag'

17-02-2021 21:23
130

Feyenoord-trainer Dick Advocaat had zich voorafgaand aan het bekerduel met sc Heerenveen beklaagd over het feit dat de loting voor de halve finales al vaststond. De Kleine Generaal kon zich na de wedstrijd echter om hele andere dingen druk maken: de stadionclub gaf in de laatste tien minuten een 1-3 voorsprong weg en lijkt nu al bezig aan een verloren seizoen.

Na de 4-3 nederlaag in Friesland ligt Feyenoord uit de KNVB Beker en is de laatste kans op een hoofdprijs verkeken. "Dit is een wedstrijd die je nooit uit handen mag geven. Je hebt de wedstrijd totaal onder controle, zelfs de eerste helft", aldus Advocaat na afloop in gesprek met ESPN. "Met alle respect: bij 1-3 is de wedstrijd gespeeld. En dan gebeuren er dingen..."

Advocaat liet desgevraagd weten dat hij 'niet boos, maar wel teleurgesteld' was. "Teleurgesteld, want ze doen het niet expres. Maar wij verliezen door persoonlijke fouten", doelde hij onder meer op doelman Nick Marsman, die bij de 3-3 van Benjamin Nygren de bal door zijn handschoenen liet glippen. "Die ga ik geen verwijten maken, want hij heeft genoeg wedstrijden voor ons gewonnen. Maar dit keer had hij niet zijn beste dag."

Aanvoerder Steven Berghuis leidde met een rode kaart de comeback van Heerenveen in, maar Advocaat was mild over de linkspoot. De trainer prees hem zelfs voor zijn opofferingsgezindheid: Feyenoord koos voor een tactisch concept waardoor Berghuis constant mee moest als linksback Rami Kaib opstoomde. "Geen extra controleur? Dat wilde het elftal zelf", aldus De Kleine Generaal. "Dat hebben we ook met elkaar besproken, Steven wilde ook zoveel mogelijk het elftal intact houden. Dat is bewonderenswaardig, want hij moest veel lopen. Er waren andere opties, maar op zich vond ik het goed gaan. Het was eerder 1-4, 1-5 geworden dan 2-3."