'Vrij complete' Dost imponeert tegenstanders: Ik schrok toch van zijn impact

'Vrij complete' Dost imponeert tegenstanders: "Ik schrok toch van zijn impact"

17-02-2021 22:29
12

Bas Dost heeft zichzelf in korte tijd op de kaart gezet in België. De 31-jarige spits scoorde zes keer in zijn eerste acht officiële duels namens Club Brugge: zijn tegenstanders zijn dan ook onder de indruk.

Beerschot-verdediger Frédéric Frans noemt Dost in gesprek met Sport/Voetbalmagazine een 'vrij complete spits'. "Op het eerste gezicht een grote speler, een typische targetman zou je denken. We waren vooraf gebriefd dat hij erg goed was, maar hij bleek nog beter", zegt Frans.

Frans en de zijnen verloren op 17 januari met 0-3 van Club Brugge: Dost tekende voor één van de drie goals. "Wat me vooral opviel, was hoe beweeglijk hij is, technisch onderlegd ook. En vooral: hij speelde erg simpel. Ik schrok toch van zijn impact, ik had die niet zo groot verwacht", zegt de verdediger.

Dost lijkt bovendien het ontbrekende puzzelstukje te zijn voor Club Brugge, dat onbedreigd afkoerst op de landstitel. "Voor zijn komst was Club al een vrij complete ploeg. Met hem erbij hebben ze een speler die hen toelaat op verschillende manieren aanvallend te voetballen", stelt Frans vast. "Misschien is hij op dit moment wel de meest complete spits in België."

Club Brugge is bovendien nog actief in de Europa League. Blauw-Zwart begint donderdag aan zijn tweeluik met het Oekraïense Dinamo Kiev.