Advocaat baalt van goedgekeurde goal: 'Veerman is zo eerlijk om het toe te geven!'

Advocaat baalt van goedgekeurde goal: 'Veerman is zo eerlijk om het toe te geven!'

17-02-2021 23:50 Laatste update: 18-02-2021 00:30
128

Feyenoord-trainer Dick Advocaat zag zijn ploeg woensdag met 4-3 verliezen bij sc Heerenveen en foeterde na afloop op de arbitrage. De 3-3 van Heerenveen werd goedgekeurd, ondanks een vermeende overtreding van Henk Veerman op keeper Nick Marsman.

Benjamin Nygren kopte de bal de doelmond in en kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam, nadat Marsman – enigszins gehinderd door Veerman – mis had gegrepen. Advocaat vond dat die treffer afgekeurd had moeten worden. "Dat zegt hij zelf ook, die jongen (Veerman, red.). Die zegt tegen zijn medespelers: nou, die wordt echt niet goedgekeurd. Die jongen is nog zo eerlijk om dat toe te geven!", aldus De Kleine Generaal tijdens de persconferentie.

De VAR greep echter niet in, maar had arbiter Siemen Mulder eerder in de tweede helft wél teruggefloten: die zag Marsman een penalty van Joey Veerman stoppen, maar wilde die over laten nemen omdat de doelman te vroeg van zijn lijn zou zijn gekomen. "Wie die regel bedacht heeft...", liet Advocaat weten. "Als een keeper zo'n bal houdt, ga je toch niet affluiten omdat hij een stapje te ver heeft gezet? Dan moet je hem in de andere hoek schieten. Hoe kan je op het idee komen om dát te veranderen?"

Advocaat wilde de schuld echter niet volledig bij de arbitrage leggen. "In de steek gelaten door de VAR? Nou, dat zeg ik niet. We hebben onszelf ook geen dienst bewezen."