Ajax heeft 'geweldige oplossing': 'Schat mogelijkheden om door te komen hoog in'

Ajax heeft 'geweldige oplossing': 'Schat mogelijkheden om door te komen hoog in'

18-02-2021 06:55
112

Ronald de Boer en Patrick Kluivert denken dat Sébastien Haller gemist zal worden tegen Lille OSC, maar vinden zijn absentie geen onoverkomelijk probleem voor Ajax. De oud-internationals adviseren om met Dusan Tadic in de punt van de aanval te spelen.

"In de Champions League heeft Ajax zonder hem ook naar behoren gepresteerd", zegt Kluivert over Haller in De Telegraaf. De oud-spits van Ajax en Lille denkt bovendien dat José Fonte en Sven Botman meer moeite hebben met een valse spits. "Dus heeft Ajax met Dusan Tadic een geweldige oplossing in huis. Wat gaan de centrale verdedigers doen? Doordekken? Dan heeft Ajax met David Neres of Oussama Idrissi en Antony spelers die van de zijkant naar binnenkomen en in die ruimte levensgevaarlijk kunnen zijn."

De Boer was benieuwd of Haller het ook op een hoger niveau goed zou doen. "Voor de Eredivisie is hij goud waard. Maar dat is ook een paradijs voor spitsen. Ik was er nog niet van overtuigd dat hij ook in de Europa League had kunnen excelleren. Daar was ik wel benieuwd naar."

De Boer vindt Ajax zonder Haller allerminst kansloos. "Hou op. Tadic heeft in Europese wedstrijden aangetoond dat hij een meer dan uitstekend alternatief is. En met Antony en Neres, die het eerder tegen Real Madrid en Bayern München fantastisch deed, heeft Ajax echt een prima voorhoede. En Ten Hag kan Idrissi ook nog gebruiken. Door de afwezigheid van Haller is Ajax echt niet dusdanig verzwakt dat Lille opeens tachtig procent kans heeft om te winnen. Ik schat de mogelijkheden voor Ajax om door te komen hoog in."