'Technisch hoogstaand Ajax speelt met veel risico en geeft veel ruimte weg'

'Technisch hoogstaand Ajax speelt met veel risico en geeft veel ruimte weg'

18-02-2021 07:33
21

Lille OSC-trainer Christophe Galtier benadrukt dat de Fransen hebben geleerd van de dubbele ontmoeting met Ajax in de Champions League vorig jaar. Mede dankzij Sven Botman staat de koploper van de Ligue 1 er nu een stuk beter voor.

"Hij is een speler die heel belangrijk is voor Lille, omdat hij zich heel snel heeft aangepast en basisspeler is geworden", vertelt Galtier over de Nederlandse verdediger, geciteerd door De Telegraaf. "We hebben een van de sterkste verdedigingen van de Franse competitie. Sven is ook heel goed aan de bal en heeft nog een heel grote marge om progressie te maken."

Galtier weet wat hij kan verwachten van de Amsterdammers. "Ajax is een grote, belangrijke waarde in Europa, met een goede organisatie en agressief en technisch verzorgd spel. Het elftal speelt risicovol. Hoewel er veel goede spelers weg zijn, blijft het een gevaarlijke, technisch hoogstaande ploeg, die veel snelheid en technische vaardigheid heeft."

Lille ging vorig jaar met 3-0 en 0-2 onderuit tegen de ploeg van coach Erik ten Hag. Galtier verwacht dat de verhoudingen nu anders zijn. "Daar hebben we veel uit geleerd. Ajax was in die dubbele confrontatie ook heel effectief. Wij creëerden ook veel kansen, maar hadden pech. We hebben ons doorontwikkeld, zijn competitiever, hebben meer ervaring en hebben Ajax goed geanalyseerd."

Galtier weet dan ook waar de kansen liggen. "Ajax geeft veel ruimte weg bij balverlies. Het is aan ons om van de ruimtes gebruik te maken die daarbij ontstaan. In de omschakeling moeten we efficiënt zijn bij de laatste pass en de afwerking."