'Slechte verliezer' Schmidt: 'Als we tegen ADO bijna perfect spelen, zeg ik dat'

'Slechte verliezer' Schmidt: 'Als we tegen ADO bijna perfect spelen, zeg ik dat'

18-02-2021 07:49
95

Roger Schmidt geeft toe dat hij een slechte verliezer is. De kritiek op het functioneren van de trainer van PSV zwelt aan, onder meer vanwege zijn uitlatingen na wedstrijden.

"Ja, het klopt, ik ben een heel slechte verliezer. Mijn hele leven al geweest. Ik hou niet van verliezen", zegt Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Olympiakos, geciteerd door Voetbal International. "En als ik vind dat mijn team niet rechtvaardig wordt behandeld dan vertel ik wat ik denk."

"En als ik vind dat we tegen ADO Den Haag (2-2) bijna perfect hebben gespeeld dan zeg ik dat ook", vervolgt de Duitser. "Ze hebben gedaan wat ik heb gevraagd en heel goed voetbal gespeeld. Het resultaat was alleen niet goed en daar mag iedereen iets van vinden. Ik respecteer ieders opinie. Ik krijg de kritiek verder niet mee, van mij mag iedereen zijn mening geven."

Na de remise in Den Haag hoopt PSV het blazoen op te poetsen tegen Olympiakos. "Zij hebben op Europees vlak al veel ervaring', zegt Schmidt over de Griekse tegenstander. "Ze zijn in mijn ogen een heel compleet team. Ze zijn fysiek sterk, ze hebben individuele kwaliteiten en ze kunnen tactisch variëren."

Volgens Schmidt zal PSV twee topdagen moeten hebben. "Dat wij de tweede wedstrijd thuis spelen, is wel een licht voordeel. Maar we zullen ook donderdag kansen krijgen. We moeten alleen wel beter verdedigen dan in de vorige wedstrijd tegen ADO, want we kregen de goals te makkelijk tegen. Daar hebben we ook over gesproken. En verder moeten mijn spelers ook plezier hebben, ze verdienen het om in de knock-out fase te spelen."