Klaassen maakte 'perfecte stap': 'Maar die dingen leer je niet bij Ajax'

Klaassen maakte 'perfecte stap': 'Maar die dingen leer je niet bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 12:07do 18-02-2021 om 12:07

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 12:24do 18-02-2021 om 12:24

Davy Klaassen is blij dat hij weer terug is bij Ajax, maar geeft aan dat hij bij Werder Bremen veel dingen heeft opgepikt die hij in Amsterdam nooit geleerd zou hebben. Zo speelde hij in zijn laatste Bundesliga-seizoen tegen degradatie.

In het seizoen 2018/2019 miste Klaassen met Werder Bremen op een haar na Europees voetbal, een seizoen later werd degradatie ternauwernood afgewend. Hij denkt terug aan de druk die er op de play-off-wedstrijden tegen Heidenheim lag. "Het was ook belangrijk voor het voortbestaan van de club, de financiële situatie van Werder was bekend", vertelt Klaassen in gesprek met Kicker. "Zonder Werder in de Bundesliga zou de stad compleet anders zijn geweest."

Toen Ajax afgelopen zomer bij Werder aanklopte, wist Klaassen het al snel: hij wilde terug naar Amsterdam. "Ik kwam bij de jeugd van Ajax toen ik elf jaar was. Het voelde alsof ik thuiskwam. Teruggaan naar vrienden en familie was de perfecte stap voor mij."

Klaassen denkt echter met veel plezier terug aan zijn tijd in Bremen. "Ik heb daar dingen geleerd waar ik nu baat bij heb. Ik kreeg de bal niet zo vaak", vertelt Klaassen, die aangeeft dat hij hierdoor veel beter 'defensief ging denken'. "Die dingen leer je bij Ajax niet, omdat je daar altijd superieur bent qua spel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws