'Ajax wilde me hebben, hoorde ik, maar ik weet niet of het echt zou gaan gebeuren'

'Ajax wilde me hebben, hoorde ik, maar ik weet niet of het echt zou gaan gebeuren'

18-02-2021 14:54
21

Meritan Shabani debuteerde woensdag met de winnende goal voor VVV-Venlo tegen NEC, maar de talentvolle middenvelder was al eerder in beeld bij de Nederlandse voetbalvolger: Ajax zag twee jaar geleden in hem de opvolger van Frenkie de Jong.

Shabani speelde destijds bij Bayern München. De Duitse grootmacht was volgens Duitse media in verregaande onderhandeling met Ajax, maar de transfer kwam nooit van de grond. Ajax haalde uiteindelijk Razvan Marin naar Amsterdam.

Wedden

Meer odds

Na zijn droomdebuut voor VVV werd Shabani gevraagd naar de Ajax-flirt. "Het is verleden tijd", reageert hij voor de camera van de NOS. "Ik heb gehoord dat Ajax me wilde hebben, maar ik weet niet zeker of het waar was en of het echt zou gaan gebeuren. Dat is het, niks meer en niks minder. Het is moeilijk te zeggen."

VVV-Venlo huurde Shabani eind januari van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. De Kosovaars-Duitse invaller schoot de Limburgers in de verlenging naar de halve finale van de KNVB Beker, waarin Vitesse begin maart de tegenstander is.