Vitesse neemt drastische maatregelen en start per direct: 'Hoort bij topsport'

Vitesse neemt drastische maatregelen en start per direct: 'Hoort bij topsport'

18-02-2021 16:12
63

Vitesse gaat de grasmat in het stadion met onmiddellijke ingang vervangen. Dat bevestigt de Arnhemse club woensdag. De nieuwe ondergrond moet volgende week gereed zijn.

De afgelopen periode heeft de grasmat in het Gelredome veel schade geleden, aldus Vitesse. Eén van de veroorzakers was een haperend drainagesysteem. 'Omdat het speelveld op korte termijn niet sterk zou kunnen verbeteren, is besloten om deze te vervangen', meldt de club.

Wedden

Meer odds

"Het hebben van een goed speelveld is één van de randvoorwaarden die hoort bij topsport", reageert Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse. "Omdat het huidige veld in dusdanige slechte staat is, hebben we gekozen om dit op korte termijn aan te pakken door een volledig nieuw speelveld aan te leggen. We gaan er  daarmee vanuit dat we de rest van het seizoen een goed bespeelbare mat in het stadion hebben liggen."

De werkzaamheden gaan vrijdag van start. Het is de bedoeling dat de grasmat klaar is voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Vitesse, volgende week zaterdag tegen VVV-Venlo. In de daaropvolgende dagen spelen de Arnhemmers tegen VVV-Venlo (KNVB Beker) en AZ (Eredivisie).