'Koeman incasseert transferdompers: Barça-kandidaten worden het maar niet eens'

'Koeman incasseert transferdompers: Barça-kandidaten worden het maar niet eens'

18-02-2021 16:54
8

Ronald Koeman kreeg in januari niet de beschikking over Manchester City-verdediger Eric García, omdat de presidentskandidaten van FC Barcelona het niet eens konden worden. Dat blijkt uit een reconstructie van Diario SPORT.

Het is geen geheim dat Barça zich wil versterken met García, die een aflopend contract heeft in Manchester. En de liefde is wederzijds. Vorig jaar viel het plan om de Spaanse verdediger over te nemen in het water, waardoor Barcelona in de winterse transferperiode een nieuwe kans zag.

Na het aftreden van de verguisde Josep Maria Bartomeu werden de drie overgebleven presidentskandidaten - Victor Font, Toni Freixa en Joan Laporta - het echter niét eens over de komst van García. Font was een groot voorstander van García's komst en was bereid tien miljoen euro te betalen.

Freixa zag dat niet zitten: de presidentskandidaat vond dat Barça niet meer moest betalen dan de 1,7 miljoen euro die Manchester City drie jaar geleden aan opleidingsvergoeding betaalde voor García. "Het wordt dit, of niks. Op 1 juli is hij transfervrij", wordt Freixa geciteerd door SPORT.

Volgens Freixa ligt het aan Font en Laporta dat García nog geen Barça-speler is. "De ene kandidaat (Laporta, red.) dreigde met rechtszaken en joeg zijn zaakwaarnemer op de kast en de andere kandidaat (Font, red.) wilde geld betalen, terwijl hij in de zomer gratis is. Het is belachelijk."