Buffon krijgt boete van 5.000 euro opgelegd na opmerkelijke fout tegen Parma

Buffon krijgt boete van 5.000 euro opgelegd na opmerkelijke fout tegen Parma

18-02-2021 17:44 Laatste update: 19:07
30

Juventus-keeper Gianluigi Buffon hoeft niet meer te vrezen voor een schorsing van één wedstrijd. De ervaren keeper gebruikte in het Serie A-duel met Parma een 'godslasterlijke uitdrukking', waarvoor je in Italië een schorsing kan krijgen. Buffon komt weg met een boete van 5.000 euro.

Dat heeft de Italiaanse voetbalbond bekend gemaakt. Hij wordt niet geschorst, maar moet een boete van 5.000 euro betalen. De betreffende wedstrijd tegen Parma werd vorig jaar al afgewerkt, op 19 december. Er werd na de tijd een onderzoek opgestart, aangezien in eerste instantie niet duidelijk was of hij daadwerkelijk een overtreding had begaan.

Het is niet de eerste keer dat een speler in de Serie A onderzocht wordt na 'godslasterlijke uitspraken'. Bij AS Roma-verdediger Bryan Cristante en Lazio-aanvaller Manuel Lazzari was het bewijs duidelijker, zij werden wel voor één wedstrijd geschorst. Ook Lazio-coach Simone Inzaghi moest eerder al een boete betalen. Dat lot is nu ook weggelegd voor Buffon, die 5.000 euro moet betalen.

Godslastering wordt in Italië gezien als de 'zwaarste manier' van schelden. Steeds meer spelers worden erop betrapt, omdat de wedstrijden zonder publiek afgewerkt worden.