Spelersrapport: dikke onvoldoende Baumgartl, Zahavi de uitblinker bij PSV

Spelersrapport: dikke onvoldoende Baumgartl, Zahavi de uitblinker bij PSV

18-02-2021 20:56
173

PSV kreeg liefst vier tegengoals om de oren op bezoek bij Olympiakos Piraeus, maar scoorde zelf nog wel twee keer dankzij Eran Zahavi. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit na een turbulent avondje in Griekenland.

Yvon Mvogo – 5: De Zwitser ging bij geen enkel tegendoelpunt echt in de fout, maar als je er in één helft drie om de oren krijgt dan is dat voor een keeper nooit fijn. In de tweede helft kwam er daar nog één bij.

Denzel Dumfries – 5: De aanvoerder was bijzonder slordig in de passing en liet zich bovendien een aantal keer aftroeven in de duels, onder meer door Bruma. Geen al te best optreden van Dumfries, en dat is niet voor het eerst dit seizoen.

Jordan Teze – 6,5: Vier tegendoelpunten, maar Teze speelde een redelijk anoniem duel. Met een goede ingreep voorkwam hij een Griekse goal voor rust. Dat kunstje herhaalde hij in de slotfase, al ging het niet veel later alsnog mis voor PSV.

Olivier Boscagli – 6: In de opbouw vertolkte Boscagli een belangrijke rol. Zijn sterke pot kreeg na 28 minuten wel een smetje, toen de Grieken gevaarlijk werden doordat hij zich opzij liet zetten. Een hoofdblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn duel en hij werd node gemist.

Philipp Max – 6: Max begon aarzelend, maar kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Hij gaf de assist bij de tweede treffer van Zahavi en was na de pauze aanvankelijk wat meer op de Griekse helft te vinden.

Ibrahim Sangaré – 6: De Ivoriaan kwam beter voor de dag dan zijn kompaan op het middenveld. Hij verraste zo nu en dan zelfs met een goede pass tussen de linies. Met al geel op zak speelde Sangaré echter wel met vuur.

Pablo Rosario – 5: Dat hij bij de 1-0 zijn tegenstander kwijt was, leek hem in zijn vertrouwen aan te tasten. Rosario speelde – helaas niet voor het eerst – vrij zwak, slechts bij uitzondering afgewisseld met een goede ingreep.

Mario Götze – 5,5: De terugkeer van Götze is belangrijk voor PSV, maar de spelmaker kon zijn stempel nauwelijks drukken op het spel. Dat is ook niet verwonderlijk na zijn lange absentie.

Ryan Thomas – 5,5: De aanvallende middenvelders kwamen sowieso weinig in het stuk voor, want ook Thomas was vrijwel onzichtbaar. Van een speler op die positie verwacht je net iets meer, al maakte de Nieuw-Zeelander wel weer veel vuile meters.

Eran Zahavi – 7: Samen met Rosario stond hij niet op te letten bij de openingstreffer, maar dat maakte Zahavi meteen goed. Zijn eerste goal was met geluk, na wel een fraaie voetbeweging, zijn tweede treffer zat er prima in.

Donyell Malen – 5: Tegen ADO Den Haag scoorde Malen nog twee keer, maar in Griekenland speelde hij een kleurloze wedstrijd. Ook in dit soort duels moet Malen opstaan, maar de clubtopscorer had een snipperdag opgenomen.

Invallers

Timo Baumgartl – 3: Wat een dramatische invalbeurt. De Duitser verving Boscagli en ging meteen gigantisch in de fout. Niet veel later ging het wéér bijna mis, maar kwam hij met de schrik vrij. Ook voorafgaand aan de 4-2 verloor hij zijn duel.

Mauro Júnior – x: Kwam na 70 minuten in het veld voor Götze en speelde te kort voor een beoordeling.

Yorbe Vertessen – x: Kwam na 70 minuten in het veld voor Sangaré en speelde te kort voor een beoordeling.

Érick Gutiérrez - x: Kwam na 85 minuten in het veld voor Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Marco van Ginkel - x: Kwam na 85 minuten in het veld voor Thomas en speelde te kort voor een beoordeling.