Schmidt spreekt over nederlaag PSV en Baumgartl: 'Hij was nerveus'

Schmidt spreekt over nederlaag PSV en Baumgartl: 'Hij was nerveus'

18-02-2021 22:18
64

Roger Schmidt is niet blij met de nederlaag tegen Olympiakos, maar ziet volgende week nog voldoende kansen voor PSV. De Eindhovenaren moeten in eigen huis een 4-2 achterstand goed zien te maken.

"Of ik teleurgesteld ben? Ja, natuurlijk. Als je vier goals tegenkrijgt ben je teleurgesteld", zegt Schmidt tegen ESPN. "Ik vind niet dat we slecht gespeeld hebben, maar we hebben teveel verdedigende fouten gemaakt. Maar alles is nog mogelijk. We zullen ons snel moeten verbeteren en laten zien dat we tactisch beter kunnen spelen dan vandaag. Als we volgende week weer vier goals tegenkrijgen, kunnen we niet door. Maar we hebben ook laten zien dat we ons snel kunnen aanpassen."

Het ging mis toen Olivier Boscagli uitviel en zijn vervanger Timo Baumgartl blunderde. "Olivier is een belangrijke speler voor ons. Als zo'n speler uitvalt, ontstaat er een probleem. Timo moest links in de verdediging spelen, dat is hij niet gewend. Maar hij kan wel beter spelen. Hij was wat nerveus en had mindere momenten. Dat weet hij ook. Maar het is aan het team om hem weer op te lappen."

Schmidt denkt dat de strijd nog niet gestreden is voor PSV. "Het is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk."