Europa League-spektakel: dertien goals (!) in Antwerpen en Noorwegen

18-02-2021 23:56 Laatste update: 19-02-2021 06:24
19

Ook de late wedstrijden in de Europa League hebben volop spektakel opgeleverd. Royal Antwerp FC-Rangers FC en Molde-Hoffenheim spanden de kroon, met in totaal dertien doelpunten.

Royal Antwerp FC-Rangers FC 3-4
Vlak voor rust ging het opeens helemaal los op de Bosuil. Joe Aribo zette de gasten uit Schotland op voorsprong, maar Antwerp sloeg bikkelhard toe in de acht (!) minuten durende blessuretijd: 1-1 door een rake kopbal van Felipe Avenatti en zelfs 2-1 na een penalty van Lior Refaelov. Na rust kreeg ook Rangers een penalty en werd het 2-2 via Borna Barisic.

Via Marting Hongla en Ryan Kent werd het 3-2 en 3-3, waarna de wedstrijd in de extra tijd een laatste dramatische wending kreeg. Abdoulaye Seck kreeg na hand in de zestien meter zijn tweede gele kaart en arbiter Kabakov wees voor de derde keer naar de stip: Barisic tekende voor de beslissende 3-4.

Molde FK-Hoffenheim 3-3
Ook in Noorwegen stond de doelpuntenmachine aan. Hoffenheim ging – mede dankzij twee treffers van Mounas Dabbour met een 1-3 voorsprong rusten en leek al vroeg op rozen te zitten. Molde toonde echter karakter en sleepte nog een remise uit het vuur. Eirik Ulland Andersen kopte de aansluitingstreffer binnen en David Datro Fofana maakte met een intikker het feest compleet: 2-3 en 3-3.

Benfica-Arsenal 1-1
Arsenal staat in eigen land in het rechterrijtje, maar doet het in Europa een stuk beter: The Gunners hebben in het Romeinse Stadio Olimpico een grote stap naar de laatste zestien. Pizzi zette Benfica na een klein uur op voorsprong, maar Arsenal maakte twee minuten later al zijn cruciale uitdoelpunt: Benfica kreeg de bal niet weg en Bukayo Saka kon uiteindelijk profiteren.