Botman verliest van Ajax: Ik vind het persoonlijk echt schandalig

Botman verliest van Ajax: "Ik vind het persoonlijk echt schandalig"

19-02-2021 06:45
164

Sven Botman baalt van de 1-2 nederlaag tegen zijn oude club Ajax. De verdediger van Lille OSC is kritisch op het spel van zijn ploeg, maar de arbitrage gaat zeker niet vrijuit na een 'schandalige' beslissing.

"We hebben zeker niet ons beste spel gespeeld", zegt Botman tegen ESPN. "We hebben Ajax te veel laten voetballen. Ons spel is inderdaad soms uit de counter spelen, maar vooral ook om een tegenstander onder druk te zetten. Daar kregen we geen grip op. Zelf waren we in de eerste helft echt matig aan de bal. In de tweede helft kwamen we er iets meer in, maar het was niet onze beste wedstrijd."

Toch leek Lille een zege over te houden aan het duel met Ajax. Na een foute terugspeelpass van Nicolás Tagliafico scoorde Timothy Weah. Diezelfde Tagliafico kreeg drie minuten voor tijd echter een strafschop. "Ik vind het persoonlijk echt schandalig", reageert Botman. "Hij (Renato Sanches, red.) staat met zijn rug naar hem toe en ziet hem niet eens aankomen. Hij heeft niet de intentie om hem te raken, hij wil gewoon de bal beschermen zoals je dat normaal ook op het middenveld doet als je de bal krijgt."

"Ik vind het echt een schandalige beslissing", foetert de mandekker. "Die VAR ook, soms doen ze hun werk, maar er zijn te vaak momenten dat ze het laten liggen." Na de benutte penalty van Dusan Tadic sleepte Brian Brobbey nog een 1-2 zege uit het vuur voor Ajax.