Ten Hag prijst veerkrachtig Ajax: 'Daar kreeg Lille absoluut geen vat op'

Ten Hag prijst veerkrachtig Ajax: 'Daar kreeg Lille absoluut geen vat op'

Gepubliceerd: vrijdag 19 februari 2021 om 07:01vr 19-02-2021 om 07:01

Laatste update: vrijdag 19 februari 2021 om 07:03vr 19-02-2021 om 07:03

Erik ten Hag kwam donderdagavond na de wedstrijd tegen Lille OSC superlatieven tekort om het optreden van zijn ploeg in Frankrijk te omschrijven. De oefenmeester van Ajax zag hoe zijn elftal laat in de wedstrijd het tij nog wist te keren, maar weet ook dat de volgende ronde in de Europa League nog lang niet veilig gesteld is.

Een kwartier voor tijd pakte Lille in eigen stadion, tegen de verhouding in, de voorsprong tegen de bezoekers uit Amsterdam. In de absolute slotfase wist Ajax via doelpunten van Dusan Tadic (strafschop) en invaller Brian Brobbey het tij alsnog te keren en keert het met een overwinning in de tas terug naar Nederland. "Echt uit het vuur gesleept. Groot compliment aan de groep, wat ze hebben laten zien is fantastisch", jubelt Ten Hag na afloop voor de camera van Ajax TV.

Ten Hag zag dat Ajax de wedstrijd dicteerde. "We hebben heel volwassen gespeeld. Nauwkeurig aan de bal, veel variatie in de opbouw. Lille kreeg absoluut geen vat op onze opbouw. Natuurlijk zitten er ook nog wat verbeterpunten in, maar aan de bal haalden we een heel hoog niveau." Ondanks het tegendoelpunt raakte Ajax volgens Ten Hag niet in paniek. "Dan kom je onterecht achter, dat hadden we absoluut niet verdiend. We hebben ze ook eigenlijk geen kans toegelaten en dat moet ook de basis zijn voor volgende week. We moeten volgende week nog een keer hetzelfde leveren als vandaag om een ronde verder te komen."

Dat Ajax zich in de slotfase alsnog langs Lille knokte zorgde bij Ten Hag uiteraard voor een brede glimlach op zijn gezicht. "Dat zit in deze ploeg, er zit een geweldige spirit in om toch nog die wedstrijd om te draaien", stelt Ten Hag die ook nog een compliment in huis had voor de Europese basisdebutant Devyne Rensch. "Het talent spat ervan af. Hij heeft nog wel, dat zag je op het eind, moeite om de intensiteit vol te houden, maar daar gaat hij zich snel in aanpassen", sluit Ten Hag af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Ajax het volgende week af in Amsterdam?

Ja, zeker weten!
93%
Nee, Lille gaat verder.
7%
(3502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws