Zahavi niet 'boos' na nederlaag tegen Olympiakos: 'Ik ga niemand de schuld geven'

Zahavi niet 'boos' na nederlaag tegen Olympiakos: 'Ik ga niemand de schuld geven'

19-02-2021 07:45
33

Eran Zahavi heeft er alle vertrouwen in dat PSV zich volgende week in eigen stadion gaat plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De spits uit Israël was donderdagavond de uitblinker uit Eindhovense kant en denkt dat PSV de opgelopen schade in Griekenland kan herstellen in de return.

Zahavi maakte tot twee keer toe de gelijkmaker tegen Olympiakos, maar zag daarna dat de koploper van de Griekse competitie nog tweemaal doel troef. "In een uitwedstrijd twee goals maken is belangrijk en daardoor zijn we nog positief", vertelt de spits in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "We hebben de kwaliteiten om in ons eigen stadion te winnen. Het is nu zaak om positief te blijven en energie te houden om volgende week goed te kunnen presteren."
 
Mede door defensief geblunder aan de kant van PSV wist Olympiakos na de 2-2 van Zahavi uit te lopen naar een 4-2 zege. De spits geeft aan niet boos te zijn. "Nee, dat is niet mijn karakter. Ik heb veel ervaring en ik weet dat we hiervan gaan leren. We hebben fouten gemaakt, maar ik ga niemand daarvan de schuld geven. We zijn een team en maken fouten, maar we moeten elkaar vooruit duwen en niet in de put praten."
 
Zahavi is ervan overtuigd dat de rol van PSV in Europees verband nog niet uitgespeeld is. "We hebben laten zien dat we goed spel op de mat kunnen liggen. Voor de volgende wedstrijd tegen Olympiakos van volgende week moeten we de fouten reduceren. We moeten met positieve energie erin blijven gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we ons volgende week nog kunnen kwalificeren."