Teleurgestelde Lille-trainer Galtier: 'We kwamen een superieur Ajax tegen'

Teleurgestelde Lille-trainer Galtier: 'We kwamen een superieur Ajax tegen'

19-02-2021 07:50
52

Lille OSC-trainer Christophe Galtier is onder de indruk van het spel van Ajax, maar baalt vooral van de off-day van zijn eigen ploeg. De koploper van de Ligue 1 haalde in de heenwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League niet zijn niveau en ging met 1-2 onderuit.

"We speelden een non-wedstrijd", zegt een teleurgestelde Galtier tegen L'Équipe. "Natuurlijk was er de kwaliteit van Ajax, maar in vergelijking met wat ons plan was, kwamen we tekort en deden we te weinig. In de eerste helft ontbrak het ons aan ritme en intensiteit. Als het ons lukte de bal te veroveren, verloren we die meteen weer."

"Er lagen mogelijkheden aan de zijkanten, maar we maakten er geen gebruik van", vervolgt de Lille-coach. "In de tweede helft was het beter, maar over het geheel was het niet genoeg. Mijn spelers speelden onder hun technische niveau, ik kan het niet verklaren. Na de penalty gaven we het helemaal uit handen."

Galtier wilde verder niet naar excuses zoeken. "Nee, het ligt niet aan de vermoeidheid of de opeenvolging van wedstrijden. Ajax heeft daar ook mee te maken. We werden gewoon op veel vlakken afgetroefd. Ik durft te hopen dat dit een incident is en dat we hiervan leren. We kwamen een superieur team tegen, maar we moeten rustiger blijven en controle houden."

De Franse koploper laat de moed niet zakken. "Er kan nog steeds veel gebeuren in de return", aldus Galtier, die desondanks een aangeslagen indruk maakte. "De teleurstelling komt niet door het resultaat, maar door wat we hebben laten zien. We hebben niet gevoetbald."