'Mbappé wilde naar Barcelona, we waren akkoord, maar ze wilden liever Dembélé'

'Mbappé wilde naar Barcelona, we waren akkoord, maar ze wilden liever Dembélé'

19-02-2021 09:21 Laatste update: 09:32
50

FC Barcelona liet in 2017 de kans schieten om Kylian Mbappé aan te trekken. Dat onthult zaakwaarnemer Junior Minguella. De Catalanen gaven de voorkeur aan Ousmane Dembélé.

Barça moest in 2017 op zoek naar een opvolger voor Neymar, die door een transferclausule van 222 miljoen naar PSG kon vertrekken. De Spaanse grootmacht richtte zijn pijlen onder meer op de destijds achttienjarige Mbappé, die toen nog onder contract stond bij AS Monaco, waarmee hij furore maakte in Europa en de Ligue 1.

Minguella trad als tussenpersoon op en bood Mbappé aan bij het bestuur van Barcelona onder leiding van Josep Maria Bartomeu. "Barça had de kans om hem te halen. We hadden een overeenkomst gesloten voor een transfersom van 130 miljoen euro plus 25 miljoen aan bonussen. Zijn salaris zou tussen de tien en zestien miljoen euro netto bedragen", onthult Minguella bij Cadena COPE. "Kylian wilde voor Barça spelen, maar ze gaven de voorkeur aan Dembélé. Enkele bestuursleden zeiden dat Mbappé nog niets had bewezen."

De Catalanen namen Dembélé voor 105 miljoen plus veertig miljoen aan bonussen over van Borussia Dortmund. Mbappé vertrok diezelfde zomer naar PSG, dat uiteindelijk 180 miljoen voor hem betaalde. Minguella deelt op Twitter ook een screenshot van een app-gesprek met voormalig Barça-directeur Javier Bordas, die daarin laat weten dat Barcelona de voorkeur geeft aan Dembélé.

De keuze van Barça pakt zeer ongelukkig uit. Dembélé heeft zijn prijskaartje nog niet waargemaakt, terwijl Mbappé dinsdag nog de grote man was bij PSG in het Champions League-duel in Camp Nou.