Bosz verbijsterd na spectaculaire nederlaag : 'Dat is niet uit te leggen'

Bosz verbijsterd na spectaculaire nederlaag : 'Dat is niet uit te leggen'

19-02-2021 10:15
32

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz steekt de hand in eigen boezem na de spectaculaire nederlaag donderdagavond op bezoek bij het Zwitserse BSC Young Boys. De 57-jarige oefenmeester onderstreept het slechte spel van het ploeg, maar stelt eveneens dat zijn elftal zich redelijk terug wist te knokken in de wedstrijd.

Leverkusen, waar Nederlanders Daley Sinkgraven en Jeremie Frimpong een basisplaats hadden, keek halverwege tegen een 3-0 achterstand aan in Zwitersland. Na rust kwam de ploeg van Bosz terug tot 3-3, maar in de absolute slotfase trok Young Boys toch nog aan het langste eind en pakte de overwinning in eigen stadion. Bosz reageerde na afloop onthutst over de dramatische eerste helft van zijn ploeg. "We verdedigden amateuristisch bij twee standaardsituaties en daarna kregen we voor rust nog een doelpunten tegen. Dat mag gewoon niet gebeuren", vertelt hij, geciteerd door Kicker.

Bosz stelde afgelopen weekend, toen Leverkusen punten verspeelde tegen 1. FSV Mainz 05 (2-2, red.), dat hij Leverkusen nog nooit zo slecht had niet spelen sinds zijn komst naar de club. Bosz kwam donderdagavond terug op deze uitspraak. "We hebben laten zien dat het mogelijk is om nog slechter te spelen. De eerste helft is niet uit te leggen. De oorzaak is denk ik dat ik het team slecht heb voorbereid, dus ik neem de verantwoordelijk. Waarschijnlijk heb ik een fout gemaakt en mijn ploeg niet weten te bereiken. Anders weet ik ook niet waarom we zo slecht zijn begonnen", steekt Bosz na afloop de hand in eigen boezem.

Door de drie uitgoals heeft Leverkusen ondanks het matige spel alsnog uitzicht op de volgende ronde in de Europa League. Bosz is kritisch op zijn ploeg, maar gelooft stellig in een beter Leverkusen volgende week tijdens de return in Duitsland. "Na rust lieten de jongens zich van een betere kant zien, als was ook toen niet alles geweldig. Twee weken geleden lieten we nog zien hoe het moet. Dat goede spel komt terug, geloof me."