Slowaakse voetbalbond schorst arbiter Lille-Ajax voor zes competitiewedstrijden

Slowaakse voetbalbond schorst arbiter Lille-Ajax voor zes competitiewedstrijden

19-02-2021 10:59 Laatste update: 11:57
156

Ivan Kruzliak, de arbiter tijdens het Europa League-duel tussen Lille OSC en Ajax, is in eigen land voor zes wedstrijden geschorst vanwege zijn twijfelachtige optreden eerder deze maand tijdens de wedstrijd AS Trencin- DAC 1904 Dunajská Streda. 

Kruzliak kende op 14 februari een zeer discutabele strafschop toe aan Dunajská Streda. Dat deed de Slowaak in de blessuretijd van de wedstrijd, bij een 3-2 stand in het voordeel van AS Trencin. De bezoekers benutten het gekregen buitenkansje, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Na afloop ontstond er een hoop commotie en kreeg Kruzliak veel kritiek. De Slowaakse voetbalbond heeft besloten de arbiter voor zes wedstrijden te schorsen, valt te lezen op Twitter.

Donderdagavond beging Kruzliak dezelfde fout door heel goedkoop een strafschop toe te kennen aan Ajacied Nicolás Tagliafico. De Amsterdammers kwamen door de benutte penalty terug tot 1-1 en wonnen door een doelpunt van Brian Brobbey zelfs nog in Frankrijk. Of ook de UEFA Kruzliak gaat schorsen, is nog niet bekend.