Update: Heracles geeft Van der Water de tijd en ruimte om transfer af te ronden

Update: Heracles geeft Van der Water de tijd en ruimte om transfer af te ronden

19-02-2021 12:03 Laatste update: 12:04
40

Silvester van der Water heeft zijn transfer naar het Amerikaanse Orlando City eindelijk te pakken en vertrekt per direct bij Heracles Almelo. De vleugelspeler zit aankomend weekend niet meer bij de selectie van trainer Frank Wormuth.

Van der Water werd eerder al in verband gebracht met een overstap naar Orlando City, maar tot een akkoord tussen de Amerikaanse club en zijn huidige werkgever Heracles Almelo kwam het nog niet. Nu is er dan toch een overeenstemming bereikt en vertrekt de 24-jarige Van der Water per direct uit Almelo, meldt RTV Oost.

In de winterstop kwamen Orlando City en Heracles Almelo dichtbij een akkoord, maar bleef Van der Water toch 'gewoon' in Nederland. De vleugelaanvaller weigerde toen zelfs nog te spelen voor Heracles, maar kwam daarop terug. Na openlijke excuses werd Van der Water weer in genade aangenomen en kwam hij in dit seizoen tot achttien wedstrijd in de Eredivisie voor Heracles. De transfer is nog niet bevestigd door zowel Orlando City als Heracles. 

Update:

Heracles Almelo heeft vrijdagochtend bevestigd dat Van der Water ontbreekt in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De 24-jarige aanvaller krijgt van de club de tijd en ruimte om de transfer naar Orlando City af te ronden.