Advocaat niet blij met KNVB en arbiter Mulder: 'Weet je wat ik niet begrijp?'

Advocaat niet blij met KNVB en arbiter Mulder: 'Weet je wat ik niet begrijp?'

19-02-2021 15:14
154

Dick Advocaat heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de KNVB. In eerste instantie stond Björn Kuipers ingepland voor de bekerwedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord, maar die wedstrijd werd uitgesteld. Kuipers had vervolgens Europese verplichtingen, Siemen Mulder werd aangesteld als zijn vervanger.

Het zorgt twee dagen na de bekeruitschakeling van Feyenoord nog steeds voor onbegrip bij Advocaat. "Weet je wat ik niet begrijp? Dat we voor een kwartfinale-wedstrijd eerst Kuipers als scheidsrechter hebben. En dan, met alle respect, een mindere scheidsrechter krijgen dan Kuipers", vertelt de oefenmeester op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Twente.

Een aantal Nederlandse scheidsrechters, waaronder Kuipers en Danny Makkelie, zaten in het buitenland met Champions League- en Europa League-verplichtingen. Kuipers floot FC Barcelona - Paris Saint-Germain, Makkelie Sevilla - Borussia Dortmund. "Er zit twaalf man in het buitenland en voor zo'n wedstrijd krijgen wij geen Kuipers of Makkelie. Dat vind ik storend. Ik mag het niet meer zeggen...", vervolgt Advocaat, die niet te spreken was over Mulder. "Ik vond nou niet dat hij zijn beste wedstrijd floot."