Advocaat richt zich tot Mark Rutte: Geef de mensen een beetje hoop

Advocaat richt zich tot Mark Rutte: "Geef de mensen een beetje hoop"

19-02-2021 17:40
151

Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoopt dat er spoedig weer wat mogelijk is in Nederland. Hij richt zich tot Premier Mark Rutte. Feyenoord heeft flink te lijden onder de coronacrisis.

Het water staat aan de lippen bij Feyenoord, dat de spelers om een nieuw loonoffer vraagt. "Financieel gaat het natuurlijk niet goed. Dat heeft Feyenoord nu naar buiten gebracht. Maar Feyenoord is niet de enige club is waar het financieel niet goed gaat", zegt Advocaat op de persconferentie.

"Dit is natuurlijk niet vol te houden. Rutte kan iedere dag wel roepen: het gaat slecht, het gaat slecht. Maar dit kun je niet volhouden. Dan stort alles straks in elkaar. Geef de mensen een beetje hoop. Misschien is dat ook eens een positief gebaar. Ook al gaat het niet allemaal zoals we willen. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, maar geef de mensen een beetje hoop. Dat er straks wat positiefs staat te gebeuren. Niet alleen maar negatief denken en praten."

"Dit is ook de reden dat Feyenoord in de min staat. Anders hadden ze echt niet in de min gestaan", doelt Advocaat op de coronacrisis.