Drie duels schorsing voor PEC-middenvelder Clement na rode kaart tegen Groningen

Drie duels schorsing voor PEC-middenvelder Clement na rode kaart tegen Groningen

19-02-2021 18:43 Laatste update: 19:44
25

De tuchtcommissie heeft PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De 24-jarige moest afgelopen weekend tegen FC Groningen inrukken met een rode kaart na een harde overtreding op Ramon Lundqvist.

De tuchtcommissie heeft besloten dat de creatieve middenvelder drie duels toe moet kijken, waarvan één voorwaardelijk. Clement reageerde afgelopen na de wedstrijd tegen FC Groningen verbolgen op de rode kaart, die vooral de rol van de VAR in deze situatie in twijfel trok. "Ik weet dan ook zeker dat ik nooit rood zou hebben gehad als een oud-voetballer in Zeist achter een scherm had gezeten", liet Clement weten.

PEC-trainer John Stegeman moet het dus de aankomende wedstrijden doen zonder Clement op het middenveld. De Zwollenaren gaan zaterdagavond op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen. Zwolle, dat dertiende staat op de ranglijst, kan een driepunter bijzonder goed gebruiken. De ploeg van Stegeman wist al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen in de Eredivisie (drie gelijke spelen, één nederlaag).