Memphis weer het mannetje bij Lyon, Weghorst mag dromen van Champions League

19-02-2021 22:17 Laatste update: 23:05
8

Memphis Depay heeft Olympique Lyon vrijdagavond naar een zege op Stade Brestois geleid. De aanvaller was goed voor een doelpunt en een assist en daardoor stond OL na negentig minuten met de drie punten.

Brest - Olympique Lyon 2-3
In de rust zag het er bijzonder goed uit voor Memphis en de zijnen. Goals van Lucas Paquetá, Houssem Aouar (op aangeven van de Nederlander) en Memphis vanaf de stip leverden een 3-0 voorsprong op en een zorgeloze avond leek zich af te tekenen. In de tweede helft gaf Brest toch nog wat tegengas en kwam het via Brendan Chardonnet en Irvin Cardona nog dicht bij een resultaat. De 3-3 viel echter niet meer.

De driepunter brengt Lyon in ieder geval even aan kop van de Franse Ligue 1. Lille, dat donderdag nog van Ajax verloor, wordt op doelsaldo gepasseerd door OL en heeft uiteraard wel nog een wedstrijd tegoed. Ook Paris Saint-Germain, dat nu één punt achter Lyon staat, speelt dit weekend nog een wedstrijd.

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0-3
De thuisploeg hield vorige week wereldkampioen Bayern München nog op een gelijkspel, maar slaagde er vrijdagavond niet in om nogmaals te stunten. Twee treffers van Renato Steffen en een goal van Maximilian Arnold zorgden voor de zege voor Wolfsburg, waar Wout Weghorst uiteraard in de spits stond. Hij kon geen vijftiende treffer aan zijn seizoenstotaal toevoegen, maar bereidde wel twee goals voor. Bij Bielefeld werd Michel Vlap na een uur gewisseld.

Dat zal de Tukker zorg zijn geweest, want zijn ploeg staat nu stevig op de derde plaats in Duitsland. Aan het einde van de competitie geeft die plek, net als de vierde plaats, recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League en dus is er Wolfsburg veel aan gelegen om de nummer vijf op afstand te houden. Dat is het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en zij hebben nu zes punten achterstand. Die Werkself heeft wel nog een wedstrijd tegoed.