'Wat mij betreft ga ik nog een paar jaar door, wil sowieso de veertig aantikken'

'Wat mij betreft ga ik nog een paar jaar door, wil sowieso de veertig aantikken'

20-02-2021 09:10
18

Remko Pasveer hoopt tot zijn veertigste door te kunnen keepen. De veteraan van Vitesse gaat binnenkort in gesprek met de club over een nieuw contract. Dat vertelt Pasveer aan De Telegraaf.

Ondanks zijn 37 jaar zit de sleet er nog niet op bij Pasveer. Hij voelt zich fit en denkt nog helemaal niet aan zijn pensioen. "Wat mij betreft ga ik nog zeker een paar jaar door. Ik wil sowieso de veertig aantikken. Er zijn genoeg goede voorbeelden van keepers die zo lang door zijn gegaan, zoals Gianluigi Buffon, Edwin van der Sar en mijn oude ploeggenoot Boschker", zegt Pasveer.

Pasveer en Vitesse gaan snel met elkaar in gesprek over een nieuw contract. De doelman weet dat de club met hem door wil. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Vitesse en de manier van voetballen van deze trainer past heel goed bij mij. Dat zijn ook dingen die je laat meewegen bij je beslissing."

Een terugkeer bij FC Twente of Heracles Almelo, twee oude clubs van Pasveer, behoort vooralsnog niet tot de mogelijkheden. Hij gaat eerst in gesprek met Vitesse. "Natuurlijk heb ik ook wel eens nagedacht over een buitenlands avontuur. Dat zou een verrijking kunnen zijn voor je carrière, maar het is niet zo dat ik ten koste van alles per se naar het buitenland wil. Je moet ook koesteren wat je hebt."