Feyenoord-spelers verzetten zich tegen loonoffer: 'Advocaat was er zo uit'

Feyenoord-spelers verzetten zich tegen loonoffer: 'Advocaat was er zo uit'

20-02-2021 09:50
83

Veel spelers van Feyenoord verzetten zich tegen een loonoffer, vertelt clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. De directie van Feyenoord kwam vrijdag met het nieuws dat er opnieuw salaris ingeleverd moet worden. De Rotterdammers hebben financiële problemen.

De spelers kregen vrijdag in de kleedkamer bezoek van de directie van Feyenoord. "Kwart over negen kwamen ze in de kleedkamer", zegt Krabbendam bij Veronica Inside. "Ze hadden wel al aangekondigd dat ze zouden komen. Koevermans (Mark, algemeen directeur Feyenoord, red.) is met Advocaat en de staf gaan zitten. Advocaat was er zo uit, maar bij de spelers was het anders. Ze wisten wel dat het kon gebeuren. Bij het eerste loonoffer werd gezegd dat ze bij de spelers terug zouden komen als het in januari nog steeds zo slecht zou zijn. Ze hebben het vanwege het drukke programma over januari getild."

Feyenoord loopt per thuiswedstrijd 900.000 euro aan omzet mis. Vrijwel iedereen binnen de club moet salaris inleveren. "Een medewerker van de fanshop krijgt ook gewoon de mededeling dat hij geld in moet leveren. Die verdient niet zoveel. Met het kantoorpersoneel is het allemaal al rond. Een aantal spelers vindt het ook wel prima, maar een groot deel verzet zich. Feyenoord denkt dat ze het op economische gronden kunnen doorvoeren, maar ik ken spelers en zaakwaarnemers die uit gaan zoeken of dat ook daadwerkelijk zo is. Er zijn twijfels of het kan."