Speler van Van den Brom is het zat: Ik krijg echt het schijt van deze situatie

Speler van Van den Brom is het zat: "Ik krijg echt het schijt van deze situatie"

20-02-2021 10:15 Laatste update: 12:54
27

Théo Bongonda heeft het gehad met de situatie bij KRC Genk. De ploeg van John van den Brom zakt steeds verder weg en kan de landstitel definitief uit het hoofd zetten, maar moet nu ook alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de play-offs.

Bongonda vindt het moeilijk om een schuldige aan te wijzen. Hij kijkt vooral naar zichzelf. "Ik maak voor mezelf de analyse waar het fout loopt, zowel collectief als individueel", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik krijg echt het schijt van deze situatie. We kunnen blijven roepen dat het allemaal goedkomt en dat we nog steeds op de derde plaats staan. Maar het is duidelijk dat het niet loopt zoals het zou moeten."

Bongonda is een van de sterkhouders van Genk en dus wordt er naar hem gekeken. Mede dankzij hem deed Genk het voorheen zo goed. Bongonda scoorde twaalf keer in 22 wedstrijden. "Ik denk niet dat er één grote oorzaak is. We missen karakter op het veld, maar ook bescheidenheid. Als je verliest tegen ploegen die op papier minder sterk zijn, dan ligt het probleem bij jezelf."

Over één ding is Bongonda wel zeker: dit moet anders. "Het is nog niet te laat om de boel om te keren, neen. Maar we kunnen blijven herhalen dat het niet te laat is, tot het op een dag te laat zal zijn."