PSV geeft de moed niet op: 'Niet in de Eredivisie en niet in de Europa League'

PSV geeft de moed niet op: 'Niet in de Eredivisie en niet in de Europa League'

20-02-2021 12:34
120

Eran Zahavi geeft de hoop op het landskampioenschap en de volgende ronde van de Europa League nog niet op. De Israëlische spits van PSV heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de rug nog kan rechten.

PSV staat inmiddels negen verliespunten achter op koploper Ajax en kreeg afgelopen donderdag met 4-2 klop van Olympiakos in de Europa League. Zahavi geeft echter niet op. "Niet in de race om de titel in de Eredivisie, maar ook niet in de Europa League", laat hij optekenen in Voetbal International. "Ik denk dat we tegen Olympiakos ook heel goede dingen hebben laten zien in onze eigen stijl."

De spits weet dan ook hoe de Eindhovenaren de volgende ronde nog kunnen bereiken. "We zullen de foutjes moeten reduceren om volgende week te kunnen winnen. Maar met een positieve houding en mindset ben ik ervan overtuigd dat we ons voor de volgende ronde kunnen kwalificeren."

Ver komen in Europa past in het plaatje dat Zahavi voor zichzelf had geschetst bij PSV. "Ik ben gekomen om prijzen te winnen, net zoals de trainer dat heeft gezegd. Maar we hebben een team met veel jonge spelers. Ze zijn heel goed, maar de meesten hebben nog geen prijzen gepakt. Om titels te winnen moet je weten hoe je dat moet doen. Dan moet je soms door moeilijke momenten heen."

PSV staat zondagmiddag in eigen huis tegenover Vitesse en moet de subtopper verslaan om nog een beetje hoop op de titel te mogen koesteren. Volgende week donderdag staat de return tegen Olympiakos op de rol. Ook die wedstrijd wordt in het Philips Stadion gespeeld.