Ten Hag krijgt plotseling steun uit onverwachte hoek: 'Hij heeft de Ajax-stijl'

Ten Hag krijgt plotseling steun uit onverwachte hoek: 'Hij heeft de Ajax-stijl'

20-02-2021 12:50
96

Valentijn Driessen is helemaal om als het gaat om Erik ten Hag. De journalist van De Telegraaf vindt dat de Ajax-oefenmeester de laatste weken bijzonder goed werk levert in de Johan Cruijff Arena.

Wanneer Driessen op NH Radio de loftrompet steekt over Ten Hag, wordt hem gevraagd of hij ironisch is. "Nee hoor, hij is echt heel goed bezig", geeft de chef voetbal van De Telegraaf toe. "Het is bekend hoe sommige spelers denken over de trainer, maar Ten Hag doet het geweldig. Hij heeft zichzelf echt de Ajax-stijl aangemeten."

Het beste voorbeeld daarvan ziet Driessen in het regelmatig inzetten van Devyne Rensch. Sean Klaiber, die voor veel geld van FC Utrecht werd gehaald, krijgt de kans niet en is voorbij gestreefd door het jonge talent. "Dat is echt des Ajax", oordeelt de journalist. "Net als de manier van spelen."

De trainer van de Amsterdammers heeft volgens Driessen een goed oog voor de juiste spelers, die passen in zijn speelwijze. "Botman is geen Ajax-speler en zou bij Ajax derde keuze zijn geweest. Dat heeft Ten Hag goed gezien. Ik heb echt genoten van ze op donderdag. Eerst heb je Feyenoord tegen Heerenveen gezien en vervolgens PSV tegen Olympiakos, maar dan zit je ineens naar echt voetbal te kijken. En dat ook nog van een Nederlandse ploeg."