Huntelaar adviseert jonge collega-spits: 'Kwam hij met pagina's vol aantekeningen'

Huntelaar adviseert jonge collega-spits: 'Kwam hij met pagina's vol aantekeningen'

20-02-2021 14:26 Laatste update: 17:46
35

Klaas-Jan Huntelaar is bij Schalke 04 erg belangrijk als mentor van de jonge spitsen binnen de selectie. De negentienjarige Matthew Hoppe spreekt vol lof over de Nederlandse spits, die tot op heden een teleurstellende terugkeer in Gelsenkirchen beleeft.

De routinier keerde halverwege dit seizoen terug naar Duitsland om zijn oude liefde te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Vanwege een hardnekkige kuitblessure speelde Huntelaar tot op heden nog maar elf minuten in de competitie, maar hij fungeert binnen de selectie wel als mentor voor jong aanvallend talent. Hoppe spreekt in gesprek met Sport 1 vol lof over de betrokkenheid van Huntelaar. "Ik leer van iedereen in het team, maar vooral van hem", begint de Amerikaan.

Huntelaar analyseert het spel van zijn ploeggenoot. "De dag na een wedstrijd kwam hij naar mij toe in de kleedkamer met pagina’s vol aantekeningen. Samen keken we naar de punten die ik kan verbeteren en liet hij beelden zien van mijn spel. We kijken naar de kleinere aspecten: hoe kan ik beter staan in het veld, hoe moet ik mijzelf positioneren in het zestienmetergebied?" Hoppe is momenteel de eerste spits van Schalke, dat het zaterdagavond in eigen huis opneemt tegen Borussia Dortmund. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt in de Veltins Arena.