Almere City is de nieuwe nummer twee van de KKD na interessante wedstrijd in Oss

20-02-2021 15:53
33

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd trok Almere City in de slotfase van de wedstrijd aan het langste eind en keert het met drie punten in de tas uit Oss terug naar de polder. Thuisploeg Top Oss rechtte na een zwakke start de rug in het tweede bedrijf, maar kon een Almeerse zege niet voorkomen.

De goed presterende bezoekers uit Almere schoten uit de startblokken in het Heesen Yachts Stadion. Spits Thomas Verheydt zorgde na zeven minuten al voor de 0-1 voorsprong. De sterke spits knikte een voorzet van Thibaut Lesquoy nét hard genoeg binnen. Oss-doelman Bo Geens ranselde de poging nog uit het doel, maar deed dat te laat: de bal was de lijn al gepasseerd.

Nog in de eerste helft verdubbelde Almere in de persoon van Daniel Breedijk de score. De centrumverdediger kopte een hoekschop van aanvoerder Ryan Koolwijk overtuigend tegen de touwen: 0-2. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje. Amper vijf minuten na de pauze kwam Oss terug in de wedstrijd na een treffer van de Belg Philippe Rommens. Twintig minuten later was de comeback van Oss compleet toen Kyvon Leidsman zijn ploeg, op aangeven van Ruben Roosken, naast Almere zette.

Het lichtelijk aangeslagen Almere gaf na de gelijkmaker extra gas en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong. Pas in de slotfase wist de ploeg van Ole Tobiasen de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. John Yeboah, één van de kleinste spelers van het veld, knikte een scherp aangesneden voorzet prima binnen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte Elias Sörensen er zelfs nog 2-4 van.

Door de overwinning klimt Almere naar de tweede plaats op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie, met vier punten achterstand op SC Cambuur. Oss blijft door de nederlaag steken op plek veertien.