Tuchel verklaart bijzonder pijnlijke Chelsea-wissel: 'Geeft niet wat ik vraag'

Tuchel verklaart bijzonder pijnlijke Chelsea-wissel: 'Geeft niet wat ik vraag'

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 16:22za 20-02-2021 om 16:22

Een bijzonder pijnlijk moment voor Callum Hudson-Odoi zaterdag: de aanvaller van Chelsea kwam na rust in de ploeg tegen Southampton, maar Thomas Tuchel haalde hem een kwartier voor tijd weer naar de kant. De Duitse manager was niet te spreken over het optreden van Hudson-Odoi.

De Engels international deed maar een halfuurtje mee, voordat Hakim Ziyech hem afloste. Dat had niets met een blessure te maken, benadrukt Tuchel. "Ik was niet tevreden met zijn lichaamstaal en zijn houding tijdens het druk zetten, dat is de enige reden", zegt de manager tegen beIN Sports. Ik had het gevoel dat hij niet klaar is om te geven voor het team wat ik van hem wil. Hij lijdt onder deze beslissing, maar dit is hoe het is. Dat is hard, maar morgen is het weer vergeten."

Chelsea kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Southampton. Mason Mount tekende tien minuten na rust voor de gelijkmaker. "Soms is één schot van de tegenstander genoeg in het voetbal", stelt Tuchel. "Als je achter komt wordt het steeds lastiger. We waren goed in de eerste tachtig meter, maar in de laatste twintig meter maakten we slechte keuzes en het ontbrak ons aan vastberadenheid en agressiviteit in het strafschopgebied."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws