'Ik ken zijn beweegredenen, maar Brobbey had dat gat bij Ajax kunnen invullen'

'Ik ken zijn beweegredenen, maar Brobbey had dat gat bij Ajax kunnen invullen'

20-02-2021 16:38
61

Peter van der Veen noemt het zonde dat Brian Brobbey hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is. De negentienjarige spits is de laatste weken als invaller belangrijk voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"Ik ken zijn beweegredenen, maar ik denk wel dat Brian de speler had kunnen worden die na lange tijd het gat in de spitspositie vanuit de jeugd kon opvullen", zegt Van der Veen, voormalig jeugdtrainer van Brobbey en coach van Oranje O17, tegen het Algemeen Dagblad.

Van der Veen is lovend over Brobbeast. "Brian is een jongen van weinig woorden, maar als hij iets zegt, komt er altijd iets goeds uit. Hij kon jongens heel goed wakker schudden. En als je in de tunnel staat met hem, dan geeft hij wel het gevoel: vandaag kan ons niets gebeuren." Ook prijst hij de veelzijdigheid van de spits. "Dat hij scorend vermogen heeft en een fysiek sterk aanspeelpunt is, is wel bekend. Wat hem speciaal maakt en wat onderschat wordt, is hoe snel hij is en dat hij in kleine ruimtes goed kan combineren."

"Ik denk dan ook dat het voor veel topclubs lekker is om de jonge Brian Brobbey in je selectie te hebben", vervolgt Van der Veen. "Vergis je niet, een club als Borussia Dortmund kan jonge spelers goed brengen. Een club als RB Leipzig scout op spelers die jong zijn en de fysieke voorwaarden hebben. Die willen dat je de dertig meter in drie seconden aflegt. Nou, dat redt Brian wel. Dan hebben we het al over twee verschillende speelstijlen. Eigenlijk zie ik voor alle topcompetities bij hem wel de kwaliteiten."