Younes bezorgt Bayern München derde competitienederlaag met schitterende goal

Younes bezorgt Bayern München derde competitienederlaag met schitterende goal

20-02-2021 17:26 Laatste update: 17:29
30

Bayern München is voor het tweede duel op rij tegen puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. Mede door een prachtige treffer van Amin Younes won Eintracht Frankfurt thuis met 2-1 van Der Rekordmeister.

Bayern München veroverde vorige week in Qatar de wereldtitel voor clubs, maar sindsdien lijkt er zand in de motor te zitten. De ploeg van coach Hansi Flick speelde maandag met 3-3 gelijk tegen Arminia Bielefeld, mede dankzij een hoofdrol van Michel Vlap, en tegen Frankfurt ging het opnieuw mis. Daichi Kamada opende al na twaalf minuten de score, uit een lage voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic.

Bayern zat niet goed in de wedstrijd en na iets meer dan een halfuur stond het plots 2-0. Younes kapte naar binnen en schoot de bal overtuigend in de kruising. De Champions League-winnaar wist voor rust nauwelijks kansen te creëren en moest in de tweede helft in de achtervolging. Na een individuele actie van Leroy Sané schoot Robert Lewandowski al snel de 2-1 binnen, maar Bayern verzuimde door te drukken.

Kingsley Coman had twintig minuten voor tijd wel de gelijkmaker op de schoen, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook tijdens het slotoffensief bleef Frankfurt op de been, waardoor Bayern voor de derde keer dit seizoen verliest. Nummer twee RB Leipzig kan de achterstand op de koploper verkleinen tot twee punten. Frankfurt wint voor de vijfde keer op rij en staat vierde.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 1-2
Marco Rose maakt na dit seizoen de overstap naar Borussia Dortmund, maar de trainer mag het seizoen wel afmaken bij Borussia Mönchengladbach. Hij zag zijn ploeg zaterdag echter met 1-2 verliezen bij FSV Mainz. Karim Onisiwo opende na tien minuten de score, na een lange bal van Jeremiah St. Juste. Lars Stindl maakte nog wel gelijk voor Die Fohlen, maar Kevin Stöger tekende in de slotfase voor de winnende.

Overige uitslagen:
SC Freiburg - Union Berlin 0-1
FC Köln - VfB Stuttgart 0-1