Haaland bereikt schitterende mijlpaal in ruim gewonnen Kohlenpott-derby: 43 uit 43

20-02-2021 20:20
32

Schalke 04 lijkt zijn voorlopig laatste Kohlenpott-derby gespeeld te hebben. De Bundesliga kon ook tegen Borussia Dortmund niet beschikken over Klaas-Jan Huntelaar, verloor met duidelijke cijfers van de aartsrivaal en is weer een stapje bij degradatie naar de Tweede Bundesliga gekomen.

De thuisploeg stond bij aanvang negen punten achter op de degradatiestreep en moest dus een resultaat behalen in de derby. Bijna drie kwartier lang leek dit er ook in te zitten: Dortmund had het initiatief en Schalke zag doelman Ralf Fährmann geblesseerd uitvallen, maar Die Königsblauen leken met 0-0 de rust te halen.

Dortmund sloeg echter bikkelhard toe in de laatste drie minuten voor rust. Benjamin Stambouli raakte vlakbij zijn eigen strafschopgebied de bal kwijt en Jadon Sancho passeerde de ingevallen Michael Langer: 0-1. Nog voor rust werd het ook 0-2, na een fenomenale halve omhaal van Erling Braut Haaland.

Schalke-trainer Christian Gross probeerde tijdens de rust het tij te keren met een dubbele wissel en Suat Serdar raakte aan het begin van de tweede helft de paal. Na een uur spelen viel echter de definitieve beslissing. Raphaël Guerreiro kon de 0-3 binnenschuiven, na een snelle één-twee met Marco Reus. Tien minuten voor tijd wist Haaland met een intikker nog een fraaie persoonlijke mijlpaal te bereiken: 0-4 én doelpunt nummer 43 (!) in evenveel wedstrijden namens Dortmund.

BVB komt voorlopig naast Bayer Leverkusen op plek vijf, Schalke blijft troosteloos onderaan staan. Die Königsblauen blijven op één competitiezege in ruim één jaar tijd steken en hebben nog twaalf wedstrijden de tijd om een gat van negen punten op nummer zestien Arminia Bielefeld goed te maken.