FC Emmen hijgt concurrenten opeens in de nek: langverwachte zege op slap PEC

20-02-2021 20:38
93

FC Emmen is na 23 (!) pogingen eindelijk van de hatelijke nul af in dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van Dick Lukkien kwam tegen PEC Zwolle fris voor de dag en boekte een dik verdiende 3-2 overwinning: de Eredivisie-hekkensluiter krijgt concurrenten ADO Den Haag en Willem II opeens weer in zicht.

FC Emmen had al vijf wedstrijden op rij niet gescoord, maar begon met de beste bedoelingen aan de wedstrijd en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Luka Adzic kreeg na ruim een half uur spelen de bal in de kluts mee, dribbelde naar binnen en vond met een geplaatst schot de verre hoek: 1-0.

De wedstrijd kwam vervolgens even stil te liggen – nadat er van buiten het stadion vuurwerk af was gestoken – maar de beer was los in de slotfase van de eerste helft. PEC trok de stand vlak voor rust gelijk: een indraaiende vrije trap van Benson Manuel zeilde – ogenschijnlijk lichtjes getoucheerd door Bram van Polen – binnen bij de tweede paal. In de blessuretijd van de eerste helft ging Emmen er echter nog overheen: Sergio Peña zette de aanval op, Jari Vlak hield het overzicht en legde breed, Michael de Leeuw tikte de 2-1 binnen.

De rode lantaarndrager bleef PEC ook na rust de baas en de 3-1 was een kwestie van tijd. Emmen sprong onzorgvuldig om met zijn kansen en hield het lang spannend, maar kreeg twintig minuten voor tijd alsnog loon naar werken. Vlak stoomde op, haalde de rand van de zestien meter en krulde de bal à la Adzic in de verre hoek: 3-1.

Het tegenvallende PEC ontsnapte nog aan de 4-1 van Kerim Frei, maar maakte het drie minuten voor tijd toch nog spannend: Manuel had opnieuw succes met een vrije trap, Nakayama kon van dichtbij de 3-2 binnenkoppen. FC Emmen hield echter stand, komt op negen punten en heeft ADO en Willem II plots in het vizier: het verschil met de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie bedraagt vier punten. De Tricolores verloren vrijdag met liefst 0-6 van FC Utrecht, ADO speelt later op de zaterdag nog tegen Fortuna Sittard.