Mysterieuze uitspraken VVV-coach De Koning: 'Rondom mij spelen wat dingen'

Mysterieuze uitspraken VVV-coach De Koning: 'Rondom mij spelen wat dingen'

20-02-2021 21:12
20

Hans de Koning wil niet te diep ingaan op zijn contractsituatie bij VVV-Venlo. De oefenmeester van de Limburgse club beschikt over een aflopend contract en heeft nog geen beslissing over zijn toekomst genomen.

De Koning geeft aan dat er op dit moment belangrijkere dingen spelen bij VVV dan zijn contractverlenging. "We (De Koning en Stan Valckx, red.) hebben van de week even gezeten", begint de VVV-trainer voor de camera van ESPN. "We hebben samen ook besloten dat we vinden dat de halve finale (in de KNVB Beker, red.) die eraan komt prioriteit heeft. Rondom mij spelen er ook wel wat dingen", is De Koning mysterieus.

Hans Kraay jr. springt hier echter meteen op in en vraagt aan De Koning wat er aan de hand is. "Dat is niet belangrijk. Omdat het dingen zijn die niet alleen met VVV te maken hebben", vervolgt de trainer, die tussen neus en lippen door laat weten dat er wat interesse is van buitenaf. "Dat is ook een gegeven in het voetbal. Als het goed gaat met je..." Over welke clubs het gaat doet De Koning geen uitspraken. "Daar gaat het niet om Hans. We hebben met elkaar afgesproken dat we na de 'prioriteiten', na Vitesse - VVV in de beker, met elkaar gaan zitten."

VVV-directeur Valckx gaf in een eerder stadium al aan dat de contractverlenging van De Koning op dit moment niet de hoogste prioriteit heeft. "Dat is toch zijn goed recht? En zo is het mijn goed recht om te kijken of je bij een ander contract andere dingen kan, misschien andere ambities hebt. Maar dat is niet aan de orde", sluit De Koning af.