Ultee na ruim twee maanden al beloond door Fortuna: 'Alleen nog komma's en punten'

Ultee na ruim twee maanden al beloond door Fortuna: 'Alleen nog komma's en punten'

20-02-2021 21:08
6

Succestrainer Sjors Ultee gaat zijn contract bij Fortuna Sittard verlengen. De 33-jarige Utrechter heeft zaterdagavond tegenover De Eretribune bevestigd dat hij nagenoeg rond is met zijn werkgever en dat hij tot 2023 zal tekenen.

Ultee was in het seizoen 2019/2020 hoofdtrainer van Fortuna, maakte daarna plaats voor Kevin Hofland en schoof opnieuw door toen Hofland ontslagen werd. En met succes: Fortuna stond begin november nog onderaan de Eredivisie, maar klom onder Ultee naar de top van het rechterrrijtje en lijkt in speelronde 23 al gevrijwaard van degradatiezorgen.

Begin december signeerde Ultee een anderhalfjarig contract in Sittard, maar die verbintenis wordt nu dus al opengebroken. "We zijn eruit, ja. Dat is wel de samenvatting", bevestigt hij zaterdag vanuit Sittard, in een live-interview met De Eretribune. "Uiteindelijk moet het laatste stukje nog afgehandeld worden, kijken naar de juiste komma's en punten. Maar het zal geen kwestie van weken meer zijn, denk ik." Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt nog naar de exacte financiële voorwaarden, maar Ultee doet er wijselijk het zwijgen toe.

Fortuna speelt zaterdagavond in eigen huis tegen nummer zestien ADO Den Haag. Bij een overwinning kunnen de Limburgers zelfs het linkerrijtje binnendringen.