Jans kijkt alvast vooruit: 'Daarom mogen Heracles en Twente nooit degraderen'

Jans kijkt alvast vooruit: 'Daarom mogen Heracles en Twente nooit degraderen'

20-02-2021 22:24
23

FC Twente speelt zondag tegen Feyenoord, Heracles Almelo tegen RKC Waalwijk. Toch gaat de blik bij trainers Ron Jans en Frank Wormuth stiekem al naar volgende week, wanneer de Twentse derby op het programma staat. 

Over de vraag welke wedstrijd hij het liefst wil winnen, die tegen RKC of die tegen Twente, hoeft Wormuth niet lang na te denken. "Haha, FC Twente natuurlijk! Dat is geen keus toch?", geeft de Heracles-trainer aan in gesprek met TC/Tubantia. "Kom op, het is een derby, die moet je altijd willen winnen. Dat is de grootste wens van de fans en de club. Ik herinner me de laatste derby nog goed. We wonnen in Enschede en werden opgewacht door de supporters in Almelo. Het was een groot feest. Geldt dat voor FC Twente minder? Zou kunnen, voor ons niet."

Jans krijgt dezelfde vraag voorgeschoteld: winst tegen Feyenoord, of tegen Heracles? "Derby's moet je koesteren, daarom mogen Heracles en FC Twente ook nooit degraderen. Maar het zal niemand verbazen als ik zeg: vanaf maandag gaat de blik op Heracles. We spelen morgen tegen Feyenoord. Dat is het enige dat nu telt", aldus Jans.

Twente en Feyenoord beginnen zondag om 12.15 uur aan hun wedstrijd, RKC en Heracles om 14.30 uur.