Kum krijgt opnieuw rood en pakt Eredivisie-record: 'Weinig gaat zoals ik wil, nee'

Kum krijgt opnieuw rood en pakt Eredivisie-record: 'Weinig gaat zoals ik wil, nee'

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 22:31za 20-02-2021 om 22:31

Christian Kum beleefde een zaterdagavond om snel te vergeten: de routinier van VVV-Venlo pakte tegen AZ zijn twee rode kaart van het seizoen en de zevende (!) van zijn Eredivisie-carrière. De in Frankfurt geboren verdediger draaide er na afloop niet omheen en stak de hand in eigen boezem.

Kum maaide eerst half langs de bal en werkte vervolgens de doorgebroken Myron Boadu tegen de grond. "Dit is een rode kaart, stom", was zijn conclusie na afloop, na het bekijken van de beelden in gesprek met ESPN. "Dat is het risico dat je hebt als je verdediger bent: je maakt één keer een fout en dan zijn ze erdoorheen. En als je een overtreding maakt, dan is het rood."

De oud-speler van ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda JC is sowieso niet aan zijn meest gelukkige seizoen bezig, geeft hij zelf ook ruiterlijk toe. "Omdat ik al vaker dit soort momenten heb gehad. Tijdens Ajax-thuis hier, met die grote nederlaag (0-13, red.), krijg ik een rode kaart. Tegen PSV uit (4-1 nederlaag, red.) geef ik een penalty weg, terwijl we met 1-0 voorstaan. Dit is mijn seizoen, waarin niet heel veel gaat zoals ik het wil, nee."

VVV verloor uiteindelijk met 1-4 en gaat nu twee keer achter elkaar bij Vitesse op bezoek. Eerst treffen de Arnhemmers en de Venlonaren elkaar in Eredivisie-verband, vervolgens strijden ze om een plek in de bekerfinale.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws