Valckx haalt 'beoogd Frenkie-opvolger' naar VVV: 'Nog live gezien bij Bayern'

Valckx haalt 'beoogd Frenkie-opvolger' naar VVV: 'Nog live gezien bij Bayern'

20-02-2021 23:31 Laatste update: 23:43
32

Meritan Shabani werd in zijn Bayern München-tijd ooit gelinkt aan Ajax en gold zelfs als 'de nieuwe Frenkie de Jong'. Anno 2021 speelt de 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots echter bij VVV-Venlo, na grondig scoutingswerk van directeur Stan Valckx.

Shabani werd in 2019 door Bayern aan Wolverhampton Wanderers verkocht: daar bleef het bij een invalbeurt van een kwartiertje in de League Cup, waarna hij op 1 februari van dit jaar op huurbasis bij VVV neerstreek. "We kennen hem eigenlijk al een paar jaar en we hadden hem al een paar jaar op de radar", vertelt Valckx aan ESPN.

Toen Shabani in het geruchtencircuit in verband werd gebracht met Ajax, was zijn naam dus al eens gevallen in De Koel. "We vonden hem eigenlijk steeds net niet genoeg voor de Eredivisie", aldus Valckx, die vlak voor de deadline van de winterse transferperiode dus alsnog toesloeg. "Ik heb hem zelf nog een keer live gezien bij Bayern München. En vervolgens zat hij een beetje op een dood spoor bij Wolverhampton en hij wilde heel graag naar de Eredivisie komen. Op het laatst is het eigenlijk heel snel gegaan."

Midweeks debuteerde de Duitse jeugdinternational voor VVV en maakte hij meteen de winnende goal in het bekerduel met NEC. "Hij is een zeer balvaardige, lichtvoetige speler die op verschillende posities uit de voeten kan. En die voornamelijk bij aanvallende ploegen heeft gespeeld", aldus Valckx. "Voornamelijk op tien? Ja, maar ook aan de zijkanten. Hij kan op drie, vier posities uit de voeten."