PEC is er klaar mee na nederlaag in Emmen: trainer Stegeman op non-actief

PEC is er klaar mee na nederlaag in Emmen: trainer Stegeman op non-actief

20-02-2021 23:08 Laatste update: 23:22
221

PEC Zwolle heeft ingegrepen na de nederlaag bij hekkensluiter FC Emmen van zaterdagavond. Trainer John Stegeman is op non-actief gezet, maken De Blauwvingers bekend via de officiële kanalen.

Stegeman zou aan het einde van het seizoen al vertrekken, maar moet dus nóg eerder dan gepland plaatsmaken. PEC voert de 'teleurstellende sportieve prestaties' van de laatste weken aan als reden. De negen Eredivisie-wedstrijden van 2021 leverden één overwinning op: alleen tegen Willem II werd het volle pond behaald. De nederlaag bij Emmen, dat tot zaterdag nog zonder overwinningen was, bleek de druppel die de emmer deed overlopen.

De huidige nummer dertien van de Eredivisie gaat nu op zoek naar een opvolger voor Stegeman. De naam van Gertjan Verbeek zong de afgelopen weken al nadrukkelijk rond in Zwolle. PEC laat in elk geval weten dat het de nieuwe hoofdtrainer 'spoedig hoopt te presenteren': het is echter nog niet bekend wie er vrijdag op de bank zit tijdens het thuisduel met sc Heerenveen.

Stegeman werkte in het verleden met veel succes bij Heracles Almelo, werkte in het seizoen 2018/2019 bij Go Ahead Eagles en maakte toen de opvallende stap naar aartsrivaal PEC. Onomstreden was hij nooit in Zwolle: Stegeman veroorzaakte in zijn eerste seizoen, terwijl hij reed onder invloed, een auto-ongeluk en stond met PEC net boven de degradatiestreep toen het Eredivisie-seizoen werd stilgelegd.