'Ajax nodigt peperduur Zweeds 'supertalent' uit (15), ook Barça en Bayern loeren'

'Ajax nodigt peperduur Zweeds 'supertalent' uit (15), ook Barça en Bayern loeren'

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 23:58za 20-02-2021 om 23:58

Ajax lijkt zich opnieuw op de Deense markt te begeven. De Amsterdammers worden genoemd in een bericht van B.T.: volgens de Deense krant behoort Ajax tot de clubs die hun oog hebben laten vallen op Roony Bardghji.

De pas vijftienjarige Zweed met Syrische roots geldt als 'supertalent' en maakte afgelopen zomer al een internationale transfer: FC Kopenhagen nam hem over van Malmö FF, maar dreigt Bardghji al na één jaar weer kwijt te raken. Volgens B.T. is Ajax bovengemiddeld geïnteresseerd in de topscorer van de Deense O17-competitie, die inmiddels al is overgeheveld naar FC Kopenhagen O19. Bardghji zou zelfs al zijn uitgenodigd voor een bezoek aan Amsterdam.

Bayern München en FC Barcelona hebben echter ook hun oog laten vallen op de in 2005 geboren doelpuntenmachine. Als hij op zijn vijftiende al binnengehaald wordt, kan hij voor de topclubs gelden als zelfopgeleide speler, als hij eenmaal het eerste elftal haalt. B.T. sluit dan ook niet uit dat er een 'bidding war' aanstaande is en noemt zelfs een geschatte vraagprijs van tien miljoen (!) euro.

Ajax heeft in het verdere én recentere verleden al succesvol zakengedaan met Deense clubs. Mohammed Kudus kwam afgelopen zomer over van FC Nordsjaelland, dat met Kamaldeen Sulemana nóg een Ghanees Ajax-target in de gelederen heeft. Victor Jensen bewandelde onlangs op huurbasis de omgekeerde weg. Christian Rasmussen speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl ook Jeppe Kjaer en Eskild Munk Dall tot de selectie behoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws